Nederlands Kenniscentrum Farmacotherapie bij Kinderen

Online Informatie over medicijngebruik bij kinderen

Betere online informatie over medicijngebruik bij kinderen

Soms komt het voor dat een kind een medicijn krijgt voorgeschreven van de arts, maar dat er in de bijsluiter helemaal geen informatie staat over het gebruik door kinderen. Of dat de informatie in de bijsluiter niet hetzelfde is als wat de arts heeft gezegd.  In deze gevallen biedt ook internet geen oplossing: er is ook op internet weinig begrijpelijke en betrouwbare informatie te vinden over medicijngebruik bij kinderen.

Daarom hebben het NKFK, apotheek.nl (van de KNMP) en patientenorganisaties de krachten gebundeld om de website apotheek.nl aan te vullen met toegankelijke, heldere en betrouwbare informatie over medicijngebruik bij kinderen. Zodat ouders (en kinderen zelf) Nederlandstalige informatie over medicijngebruik bij kinderen kunnen vinden op internet.

Voor de 300 geneesmiddelen die het meest gebruikt worden bij kinderen, zijn nu kind specifieke informatie teksten beschikbaar op www.apotheek.nl.

Tevens is er een informatiekaart ontwikkeld die ouders helpt om informatie ten aanzien van medicijngebruik door hun kinderen in te winnen en te begrijpen.

Voorkant informatiekaartAchterkant informatiekaart

Klik op onderstaande link om een PDF bestand van de informatiekaart te downloaden:
medicijninformatiekinderen

Dit project is mogelijk gemaakt door een subsidie van ZonMw.


 

 • Over ons

  Het Nederlands Kenniscentrum Farmacotherapie bij Kinderen (NKFK) is een door het Ministerie van VWS gesubsidieerd multidisciplinair kennisnetwerk welke tot doel heeft de kwaliteit en veiligheid van farmacotherapie bij kinderen te verbeteren. Het NKFK richt zich hierbij vooral op het verbeteren van de informatievoorziening over toepassing van geneesmiddelen bij kinderen.
 • Contact informatie

  NKFK
  Postbus 25270
  3001 HG Rotterdam
  info@nkfk.nl
  Telefonisch bereikbaar
  +31 10 703 20 72
  ma en do 08.00-17.00 | di en vrij 09.00-14.00
  Fax 010-7036801